2. maj 2016

Q&A

Questions & answers

''Because answers exist only to questions...''

Mungara Tarou Krishnamurti
Pozdravljena damica :)

Torej na mojem facebook profilu ~ La beaute sem vas vprašala, če bi si želele prebrati malo več o meni v Q&A objavici. Ker je bilo odzivčka, kar veliko sedaj objavljam odgovore na vaša vprašanja:) uživaj v branju..


Kakšno je tvoje pravo ime?

Moje pravo ime je Urška :)

Kako da si začela z blogom?

Sama sem si vedno želela imeti facebook blog, kjer bi z vami lepotičkami delila svoje mnenje in strast do kozmetike. O tem, da bi si ga naredila sem sigurno razmišljala kakšni dve leti ampak me je nekako vedno obdajal nek strah, da mi nebi uspelo. Potem pa sem si rekla, kako je možno, da mi nebi uspelo pri stvari, ki jo delam iz srca? In sem si ga ustvarila tik pred maturo, no tega ti ne priporočam haha :)

Kje si se spomnila imena bloga?

No o tem sem razmišljala dolgo in so mi švigale različna imena po glavi.. Želela sem si imeti ''drugačno'' ime predvsem pa, da bi bilo v francoščini. Želela pa sem si tudi, da bi skozi ime bloga vsaki izmed vas nekaj sporočila. Tako sem prišla do imena La beaute, ki pomeni lepotica.. Torej zavedaj se, da si prava lepotica 

Zanima me od kje ti toliko znanja glede makeupa, hodiš na kakšno kozmetično šolo oziroma na katero srednjo šolo si hodila?  

Hmm ja makeup je moja strast in sem ogromno stvari videla in se naučila na youtubu, kjer redno spremljam meni najljubši makeup artistki Carli Bybel in Shaaanxo. Hodila sem pa na srednjo zdravstveno šolo Ljubljana.

Na katerih spletnih straneh nakupuješ poleg ličila.si?

Ličila.si je meni izredno ljuba stran za nakupovanje ličil, pa ne samo zaradi ogromne izbire produktov ampak tudi, če sem kdaj imela kakšno vprašanje so mi vedno prijazno odgovorili in mi pomagali. Kar se tiče slovenskih spletnih trgovin veliko nakupujem tudi preko click2chic.sidestination pretty in seveda salma.si

Imaš tudi instagram?

Na žalost instagrama nimam, čeprav sem že razmišljala tudi o tem.. mogoče pa si ga kdaj omislim. :)

Kje kupuješ M.A.C. kozmetiko?

Največkrat jo kupim v Trstu ali pa v Avstriji v trgovini Douglas. Mogoče pa jo je kupiti tudi TUKAJ :)




Ali je to tvoja naravna barva las?
Haha ja zdajle je res že skoraj, ker nisem bila pri frizerju že predolgo časa -.- Drugače pa ne, se barvam v salonu Nik pri najboljši frizerki Nini. In nazadnje sem se barvala na baylage tehniko :) na levi sliki pa lahko vidiš mojo naravno barvo las.



Katere izdelke za nego las uporabljaš in katere priporočaš?
Torej sama imam precej suhe lase, ker so naravno skodrani, zato uporabljam veliko izdelkov. Zdajle že kar nekaj časa uporabljam Bondoloux, ki je podoben balzamu, le, da ti ta lase nahrani od znotraj in moji laski so res mehki in dejansko nič uničeni, čeprav se nisem strigla že lep čas.. Nanesem ga za tem ko uporabim šampon in pred balzamom. Za balzam pa uporabljam znamko Syoss, ki ga vedno nanesem na konice las za približno 5 lešnikov . Vedno pa pazim, da vsak dan na lase nanesem olje, obožujem olje znamke Farmasi z tekočimi kristali ohh moj najljubši. 

Kako lahko skrijem pore?
Priporočam primer znamke L'oreal ~ infallible, dobiš ga v drogeriji za okoli 15€ ali pa Maybelline baby skin, ki ga lahko kupiš TUKAJ za borih 6€ :)

Katere izdelke za senčenje in osvetljevanje obraza bi priporočala? 
Sama sem zelo svetlopolta in izredno težko najdem pravi odtenek za senčenje obraza, v zadnjem času pa sem našla kar dva TOP izdelka, po zelo ugodni ceni :)
Prvi je e.l.f bronzer in rdečilo v odtenku St. Lucia, ki je zelo pigmentiran, najbolj mi je pa všeč, da na meni ne izgleda oranžen. Pa še embalaža izgleda prestižno. :) Kupiš jo lahko TUKAJ , za manj kot 9€.

Vir: Pinterest
Drugi produkt, ki je nadvse odličen za marsikater odtenek polti pa je Freedom ~ Pro strobe palette ohh perfekcija! Tudi tukaj mi je všeč, da nobeden izmed bronzerjev na meni  ne izgleda oranžno, priložen pa je tudi čopič, kjer nisem pričakovala veliko ampak je dejansko res odličen. Dobiš jo TUKAJ , za manj kot 15€.

Vir: Pinterest

Zanima me ali si včlanjena v kakšno blogersko skupini in kaj se notri dogaja?
Ja slovenske blogerke imamo svojo zasebno blogersko skupino, v kateri se marsikaj pogovarjamo, pomagamo, svetujemo,.. :)

Kako potekajo sodelovanja? Ali ti njih kontaktiraš ali ona tebe?
Najraje vidim, da me podjetje opazi samo in me kontaktira, ter povpraša po samem sodelovanju, se mi zdi lepše kot obratno, seveda pa če bi si želela nekega produkta lahko pišem tudi sama njim, vendar ima vsako podjetje neka merila, katera mora blogerka ''pokrivati''.

Katere so tvoje naj soblogerke?
huuh super vprašanje :) Prve blogerke, ki sem jih začela spremljati in jih še danes občudujem so Tina's fashion&stuff, Chérie in Sara's Beautybook . Na novo pa sta me navdušili blogerki Nothin' fancy. Really. in Sugarlove blog te njune fotografije, ki se jih ne moreš nagledati in Ninnieboo, ki pa je prava carica in zelo prepoznavna blogerka. Je pa tako, da čisto vsako soblogerko izredno spoštujem, ker šele ko sem sama začela pisati blog in ko vidiš koliko ena objavica od tebe zahteva časa in truda.. vsa čast punce, super ste :)


Upam da si v branju uživala in vsaki izmed vas se iskreno zahvaljujem za vprašanje. Če pa te še karkoli zanima, pa mi samo napiši vprašanje bom z veseljem nanj odgovorila :)

Poljubčki,
La beauté 


4 komentarji:

  1. No, pa končno vem od kje izvira ime tvojega bloga :) Jaz pa imam v imenu mojega besedico French, pa nimam nobene veze s francoščino, čeprav mi je država sama po sebi zelo pri srcu.
    Super si odgovorila na vprašanja, in tole za Instagram! Moraš ga imeti! Jaz sem te namreč že dvakrat iskala, pa te nisem našla :P zdaj vem zakaj :) in ja, carli bybel je zakon! Jo spremljam tudi sama :)

    Super objava! Have fun :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Heeej Tina :)
      Joj a te je res zanimalo hihi? Če bi me vprašala bi ti z veseljem odgovorila hihi :)
      Ahaa a ima potem Vanilla kakšen pomen? :) jooooj kaj si dobra a kar iskala si me hihi kaj si dobra :D ampak veš res razmišljam o instragramu joj bom vidla, ker se mi zdi res zanimiv :)
      Joooj Carli Bybel ne samo da je prečudovita dama, ampak ima tudi predobro srce in to mi je najlepše na njej :)

      Najlepša hvala Tina res,
      poljubčki :*

      Izbriši