08. oktober 2015

Me je 1. BLOGERSKA KONFERENCA navdušila? '' Bloggins is not for earning, it's about helping others with the knowledge that you have.'' 

Syed Faizan Cili

Pozdravljene damice zopet na mojem blogu. :)

Danes bom pisala, mislim, da o eni najbolj brani temi zadnjega tedna. O 1. Blogerski konferenci, ki se je odvijala 2. oktobra 2015 v Grand hotelu Union v Ljubljani. Namenjena pa je bila vsem blogerkam.

Ta dogodek je za nas pripravila Nika Veger in je tudi sama blogerka, bloga Beautyfullblog (klik klik). Nika še enkrat NAJLEPŠA HVALA in VSA ČAST za organizacijo nečesa skoraj nemogočega, pa vendar. 

Vse skupaj je povezoval in vodil Peter Poles, kjer smeha ni in ni bilo konec.

Naš urnik pa je izgledal približno takole;

8:15 je potekala registracija in dobrodošlica 

Najprej smo se registrirale ter dobile te prikupne ''medalje'', na katerih je pisalo naše ime ter ime našega bloga. Dobrodošlica pa je izgledala tako, da smo vse prejele polno vrečko stvari Dvorca Trebnik (komaj čakam da vam pokažem česa sem se naaaajbolj razveselila). Potem pa smo se imele čas med seboj spoznati ter klepetati ob kavi, čaju ali vodi.

9:00 smo imeli fotografsko delavnico

Kjer sta nam predavala; lepotna blogerka Ajda Sitar, z enim od najbolj branih blogov v Sloveniji, ter fotograf Domen Blenkuš, s katerim že kar nekaj časa sodelujeta in ustvarjata čudovite slike. V tej delavnici smo se naučile vse glede svetlobe, postavitve, podlage,.. Najprej je sledil teoretični del potem pa še praktični..
Izredno poučno predavanje!


11:00 je bilo predavanje o promociji bloga na socialnih omrežjih

Izmed vseh super predavanj, smo se tukaj ogromno krat nasmejali izjavam predavatelja, Mateja Špeharja. Celotno predavanje se je vrtelo okoli teme, kako promovirati svoj blog na vseh socialnih omrežjih, da bomo pridobile več sledilcev. Kot veste sama uporabljam zgolj facebook iz zgolj samo enega razloga; ''Več omrežij kot imam, bolj bo šola trpela.''

12.30 je potekala lepotna tržnica

Tukaj je bil odmor za kosilo (bilo je poskrbljeno tako za vegeterijance kot vegane, kar me je presenetilo, vendar v dobro smer) , kjer pa so se predstavile različne znamke, kot so Afrodita, Melvita, Le Couvent des Minimes, AlpStories, Philips,.. Imeli smo tudi možnost kaj zadeti v Afroditini nagradni igri, kjer mi je uspelo dobiti njihov šampon z vonjem maline (jeeeeeej) ohhh diši pa tako, da se komaj vzdržim pokušnje haha :)

(Avtor prečudovitih fotografij; Marko Delbello Ocepek )14:00 je potekalo predavanje o optimizaciji bloga; Kako iz vsakega zapisa na blogu potegnili kar največ!

Predavanje je vodil Jure Doler, kjer nam je predstavil vse spletne strani iz katerih lahko črpamo navdihe za pisanje novih blog zapiskov. Kako povečati branost in katera spletna orodja uporabljati, da bo blog kar se da boljši. Predavanje je bilo seveda zelo poučno, saj je z nami delil, kar nekaj trikov ter nasvetov. Jure, hvala!
(Avtor prečudovite fotografije; Marko Delbello Ocepek )

16:15 se nam je predstavil naš glavni sponzor.. predraga Afrodita

Skozi predstavitev smo spoznali njihovo zgodbo, ter začetek njihovega delovanja. Predstavili so nam tudi kako se nov izdelek sploh prične izdelovati in zanimivo je to, da se vse prične prav pri koncu. Poudarili so tudi, da NE testirajo na živalih, saj nikjer tega ne oglašujejo na veliko. 

17:15 je potekala ''okrogla miza o sodelovanju z uvozniki''

Za mizo so sedele Nika Veger, Ajda Sitar ter najstarejša blogerka v Sloveniji Gejba Nedič ter 3 ponudniki lepotnih izdelkov. Iz pogovora smo lahko razbrale, kaj določena znamka pričakuje od blogerk, ter kakšnega sodelovanja si želijo.

(Avtor prečudovite fotografije; Marko Delbello Ocepek )18:30 je potekala podelitev priznanj

Podelitev priznanj sta vodila Nika Veger ter njen izbranec Peter Poles, kjer sta podelila priznanje za najboljšo znamko, ki si jo je zaslužila znamka Afrodita, najboljšo lepotno inovacijo, ki si jo je zaslužila znamka AlpStories, najboljši blogerski dogodek je prejela znamka Vichy, najboljši nov izdelek si je zaslužila znamka L'occitane, za najboljše sodelovanje z blogerkami pa si je prislužilo podjetje Dominur d.o.o, kateri je uvoznik znamke Catrice in Essence. Priznanje pa je prejela tudi ena izmed Blogerk ( Ana Verdnik ), saj je ustanovila skupino za vse slovenske blogerke.

A niso cute priznanja?(Avtor prečudovitih fotografij; Marko Delbello Ocepek )

19:00 pa se je pričel lepotni bar

Tukaj so minevale naše zadnje a zelo zabavne urice. Predstavile so se še zadnje znamke, imele smo 'fotokotiček', cocktaile, piškotke in še in šeee.

(Avtor prečudovitih fotografij; Marko Delbello Ocepek )


(Avtor prečudovite fotografije; Marko Delbello Ocepek )


Še enkrat bi se rada IZ SRCA zahvalila Niki Veger, da ji je uspelo organizirati tako velik dogodek, kjer so z nami ravnali kot z princeskami, res! Poskrbljeno je bilo za zajtrk ( smoothie), pijačo čez celotni dan, razne napitke, kosilo, malico, cocktatile, razvajanje,.. Nebi verjela, če nebi bila tam! Nika, uspelo ti je :)
Seveda brez 'selfijev' nebi šlo :)

Blogerki Eva ~ Mademoiselle Eva 

                                     ter 


Aleksandra ~ Aleksandra Rose Blog .

(Avtor prečudovite fotografije; Marko Delbello Ocepek )
Takole sva z Evo izgledali bolj proti koncu, z polnimi rokami vrečk (nisva pa vedeli da naju čaka še ena 'porcija' haha).


Vse skupaj pa je na koncu izgledalo takole; Upam, da je bilo dovolj slikovnega materiala in da je bila objavica zanimiva :)

Cmok cmok, La beaute

2 komentarja:

 1. Heej, zanimiv opis in fotka kjer sta z Aleksandro s polnimi rokami vrečk je res zmagovalna ;). Prosim še, če fotografije, ki niso tvoje podpišeš ... avtor je Marko Delbello Ocepek. Hvala.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Heej Nika! :) oprosti za pozen odgovor. Bom takoj popravila, kot se spodobi. Najlepša hvala za popravek.
   Lepo bodi

   Izbriši